VnexTR: Bilişim Forumu

Tam Versiyon: Trundle Hikayesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Trundle, devasa, kurnaz ve sinsi bir trol. Döve döve her şeye istediğini yaptırabilir; buza bile. Kocaman, donmuş sopası ile rakiplerinin iliklerini dondurup, sivri buz parçalarıyla delik deşik eder. Bölgesine korkutucu derecede düşkün olan Trundle, bölgesine girme aptallığını gösteren herkesi kovalayıp, buzlu topraklarda kan kaybetmesini gülerek izler.

Trundle'ın savaşçıları eskiden aptal ve korkak bir şefin emrindeydi. Trundle, böyle zayıf bir liderin altında, buzlu topraklara dağılmış diğer trol sürülerinin kurbanı olacaklarından korkuyordu. Şef daha iri ve daha güçlü idiyse de, Trundle ona meydan okuma cesaretini gösterdi; ama bu karşılaşma, hüsranla sonuçlandı. Çoğu trol yenilgiyi kabul eder ve kenara çekilirdi; ama Trundle trollerin aklına gelmeyecek bir şey yaparak, yumrukları yerine zekâsını kullandı. Çabucak eski trol liderleri hakkında bir hikâye uydurup, hakimiyetlerinin simgesi olarak büyük güce sahip silahlar taşıdıklarını anlattı. O anda uydurduğu bu hikâyeye dayanarak, böyle bir silah bulur ya da çalarsa liderlik hakkını elde edeceğini iddia etti. Troller ona inandı ama hiçbiri böyle bir şey yapacağına ihtimal vermedi. Bu boş konuşan trolün denerken öleceğini düşünen aptal şef teklifi kabul edince, Trundle yola çıktı.

Bir başına ve yılmadan yol alan Trundle, korkunç Buz Cadısı'nın kasvetli bölgesine girdi. Orada, yığınla eski ve tehlikeli sırrın arasından hikâyesini doğrulayacak bir silah bulmayı planlıyordu. Buz Cadısı'nın muhafızlarını kaslarıyla, kara büyü dolu tuzaklarını da zekâsıyla atlattı ama türdeşlerine anlattığı gücü taşıyan hiçbir şey bulamadı. Neden sonra, beklenmedik bir eşyaya rast geldi: hiç erimeyen Gerçek Buz'dan yapılma, devasa bir büyülü sopa. Eline aldığında, sopadan içine işleyen soğuk gücü hissetti. Derken, hiddetli Buz Cadısı ortaya çıktı. Kara büyülerini çağırırken, Trundle sonunun geldiğini ve halkının yüzünü kara çıkardığını düşünüyordu; ama aklına parlak bir fikir geldi. Bilmiş bilmiş sırıtarak, Buz Cadısı'na sinsi bir teklifte bulundu: Bir trol ordusu, bir trol cesedinden çok daha fazla işe yarardı. Birlikte, Freljord'u fethedebileceklerini söyledi...

Trundle kabilesine döndüğünde, diğer troller önünde diz çöktü. Şefin gözlerindeki uyuşmuş ve şaşırmış ifadenin tadını çıkardıktan kısa süre sonra, “Kemikdonduran” adını verdiği yeni silahıyla suratını dağıttı. Otoritesini kuran Trundle, artık şeflere yer olmadığını söyledi. Sadece, tüm trollerin itaat edeceği bir Trol Kralı olacaktı. Troller yeni liderlerinin emrinde savaşa hazırlandılar. Trundle başlarındayken, trollerin zamanı nihayet gelmişti.